Islamic Widget

Wednesday, January 4, 2012

hilangnya hanya tinggal kenangan.....(~_~)

Assalamualaikum.....tegok tajuk di atas macam gimik dan macam sedih pun ade gak....huhu...sebenarnya bukanlah hilang maksud kematian atau apa pun. Just maksud hilang di atas adalah tentang hilangnya ahli ternakan di belakang umah aku....iaitu itik telur.

korang mesti ingt lagi kan itik telur yang aku beli gan indon  kan warga baru. sebenarnya sepanjang aku bela itik tu macam-macam perkara terjadi bnyak kelakar dan sedihnya....yang kelakarnya waktu pinndahkan itik-itik pada rebannya sekor itik kalau perasan pada gmbar lepas ade sekor yang kepala warna hitam.2 yang palin degil tp itik tu lah yang mula-mula bertelur.berbalik citer asal nak jadi citer gah alihkan itik-itik tersebut sekor 2 terlah terpesong n lari masuk belukar.habis aku gan adik aku masuk dalam belukar untuk tngkap itik tu.

namun bile itik pertama bertelur..x lama selepas itu satu persatu itik aku hilang. secara tidak langsung membantutkan itik aku dari bertelur.puas semua satu keluarga pikirkan apa sebab hilang itik tersebut. Ini kerana hilannya tanpa sebarang kesan pun.semakin hari sekor demi seekor itu hilang daripada 10 hingga lah akhirnya tinggal 4.

Akhirnya abah mengambil keputusan untuk menjual je itik-itik tersebut apabila kawan sepupu aku berminat untuk membeli keempat ekor itik tersebut. Selamat Tinggal itik...maka berakhir lah zaman penternakan itik di belakan rumah aku.x pe insyakaalah dah kerje biar aku bela balik itik-itik secara lebih berkesan...amin....

sebenarnya apa yang buat aku minat sangat untuk bela itik ni cuma satu je.aku suka sangat tengok itik 2 perjalan.lagi-lagi bila itik tu jalan berkumpulan, kelakar sangat.jalan nok..nek..nok...nek...kalau hati gah panas pun tegok itik berjalan pun boleh jadi ketawa....huhu....ok lah sampai sni je.....~wasalam~

No comments:

Post a Comment